lian

Hoe blijft een uitvaart BETAALBAAR?
Is een uitvaartondernemer nodig? Ja, want expertise en praktische tips om een uitvaart te regelen en de overledene te verzorgen, zijn onmisbaar.
De zakelijke bedrijvigheid waar de familie en of nabestaanden mee te maken krijgt, geeft vaak het gevoel dat de tijd geleefd word. Dat proces kan het rouwen, of het verdriet hebben naar de achtergrond dringen. Dat begrijp ik maar toch juich ik het toe als verwanten niet alleen meedenken maar ook hun eigen kennis aanwenden. Binnen de wettelijk regels kan veel: de laatste verzorging, thuisopbaring, rouwbrieven ontwerpen, bloemschikken of een kist maken. Kinderen, buren of verenigingsleden die graag het gedachtenisprentje uitreiken? Het kan allemaal. Want zodra verwanten taken uitvoeren, kunnen de kosten omlaag. Voor een gebruikelijke uitvaart dient u te denken aan een kostenpost tussen 5.500 en 8.000 euro. Dat is een belangrijke uitgave die eenvoudig naar beneden omgebogen kan worden. Natuurlijk mag u nadenken over het financiële plaatje bij een afscheid. In de praktijk wordt dat een budgetuitvaart genoemd. Dat wil zeggen: meedenken en afwegingen maken.
Uiteraard zijn er altijd vaste kostenposten zoals een kerkdienst, crematie, grafrechten of legeskosten. Maar zaken die voorheen standaard bij een uitvaart hoorden, kunnen prima door naaste familie of vrienden verricht worden. Deze eigen inbreng geeft een goed gevoel en het besef dat u de wensen van uw dierbare overledene persoonlijk vervult. Bovendien helpen persoonlijke initiatieven om uw verdriet te verwerken. Graag denk ik met u mee, ik reik tips aan, verleen ondersteuning en draag zorg voor een betrouwbare begeleiding. Weloverwogen maken we samen een draaiboek voor een respectvol en mooi vaarwel van uw dierbare overledene.
Wilt u meer weten? Ik ben u graag van dienst.

Lian Bolwerk Uitvaartverzorging